INTELLIGENTIEONDERZOEK: WAAR LIGT JOUW PLAFOND?

Om een goede en weloverwogen keuze te kunnen maken voor een studiekeuze, beroepskeuze of functioneren op school of werk, heb je vaak een helder inzicht nodig in je intelligentieniveau. Het intelligentieonderzoek van psychologisch adviesbureau Pad-Vinder geeft je inzicht en helpt jou bij het maken van de juiste keuze.

Het intelligentieonderzoek is bestemd voor middelbare scholieren, studenten, werknemers en werkzoekenden die voor hun studie, school of werk inzicht willen krijgen in hun intelligentie. Maar ook voor ieder ander die inzicht zoekt in zijn of haar intelligentie (bv. hoogbegaafdheid, ADHD/ADD, ASS, dyslexie, dyscalculie etc.). Pad-Vinder maakt gebruik van twee van de betere instrumenten op dit gebied: de WAIS-IV en WISC-V IQ-test. De WAIS-IV (16 t/m 84 jaar) en WISC-V (6 t/m 16 jaar en 11 maanden) kunnen ook voor klinische doeleinden ingezet worden, in de range van laagbegaafd tot en met hoogbegaafd. Bij de WAIS-IV worden naast een totale IQ-score indexen berekend voor verbaal begrip, perceptueel redeneren, werkgeheugen en verwerkingssnelheid. Bij de WISC-V worden naast een totale IQ-score indexen berekend voor verbaal begrip, fluid redeneren, visueel ruimtelijk, werkgeheugen en verwerkingssnelheid. 

Dit kan in Alkmaar, Amersfoort, Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Leiden, Utrecht en Zaandam (voor andere plaatsen in Nederland: prijs op aanvraag). Het intelligentieonderzoek is altijd face-to-face (dus niet online).

 

De WAIS-IV en WISC-V worden bij Pad-Vinder face-to-face afgenomen met behulp van twee iPads. Het intelligentieonderzoek is ook een onderdeel van het uitgebreide studiekeuzeadvies traject en uitgebreide beroepskeuzeadvies traject (in de trajecten is het intelligentieonderzoek een stuk goedkoper).

Als je een intelligentieonderzoek wilt aanvragen vul dan alsjeblieft het formulier onderaan deze pagina in.

Professioneel intelligentieonderzoek / IQ-test

Intelligentieonderzoek

Elders in Nederland
? **
  • Face-to-face intelligentieonderzoek (WAIS-IV of WISC-V) van 1,5 ẚ 2 uur via twee I-Pads (voor testleider en cliënt)
  • Nabespreking over resultaten
  • Digitale rapportage per e-mail
  • ** Prijs op aanvraag

Vraag nu een intelligentieonderzoek aan!

5 + 14 =

Wat zeggen klanten over Pad-Vinder

(bekijk de review policy)

Het intelligentieonderzoek dat ik bij Pad-Vinder heb gevolgd heeft mij veel nieuwe inzichten over mijzelf gegeven.

Wouter Stumphius – Student – Intelligentieonderzoek

Het intelligentieonderzoek dat ik bij Pad-Vinder heb gedaan is mij super goed bevallen. Mede door hun oplettendheid zijn we er achter gekomen dat ik waarschijnlijk dyscalculi zou hebben. Na nader onderzoek bleek dit te kloppen. Dit heeft mij veel antwoorden op al jaren onbeantwoorde vragen gegeven en konden we eindelijk verklaren waarom ik problemen had met bepaalde vakken. Mijn complimenten!

Aniek – Student – Intelligentieonderzoek

Het intelligentieonderzoek dat ik bij Pad-Vinder gevolgd heb, heeft mij verder geholpen met leren/studie. Hij heeft mij geholpen met het inzicht geven van problematiek waar ik al een tijd tegen aan liep. Dit was niet eerder gediagnosticeerd, maar nu wel. Hierdoor krijg ik ook de hulp die ik nodig heb bij mijn studie. Pad-Vinder heeft mij doorverwezen naar iemand die mij verder heeft geholpen met mijn dyslexie-verklaring.

Lucky – Student – Intelligentieonderzoek