In de praktijk bewezen methode

Onderscheidende aanpak
Voordat je aan een traject bij Pad-Vinder begint kun je een gratis intakegesprek (lees eerst de voorwaarden) voeren (face-to-face of online). De trajecten voor psychologisch advies onderscheiden zich door meerdere gesprekken en testen, zodat er een helder beeld wordt gevormd van de cliënt, diens wensen en hoe die persoon in elkaar zit. De klant wordt ook gestimuleerd zelf een actieve bijdrage te leveren, onder meer door het uitvoeren van een persoonlijke opdracht (in de studie- en beroepskeuzetrajecten standaard en uitgebreid) die ook door de psycholoog wordt uitgevoerd.

Hoe werken de trajecten van Pad-Vinder?

Hoe pak je je studiekeuze of beroepskeuze niet aan?

Momenteel zie je een tendens dat veel bedrijven in een dag helpen bij het maken van een studiekeuze of beroepskeuze en dat daarin de eigen inbreng van de cliënt minimaal is. Om iemand beter te leren kennen zul je die persoon vaker dienen te spreken, ook zelf actief meedenken is heel waardevol voor de cliënt en voor het uiteindelijke resultaat van het traject. In de snelle varianten is vaak ook geen oog voor onderliggende psychologische problemen die het succes in een studie of baan in de weg kunnen staan.

Psychologische tests

Bij elk psychologisch onderzoek gebruikt Pad-Vinder professioneel, genormeerd en verantwoord psychologisch testmateriaal.

Beroepsethiek NIP

Psychologisch Adviesbureau Pad-Vinder werkt volgens de beroepsethische regels van het Nederlands Instituut van Psychologen.